Rungu Tours Logo

Rondreizen - afstanden en vervoer

Vliegen naar Oeganda

De snelste opties voor vliegen
1. KLM (Schiphol); Vliegtijd: 8 à 10 uur, dagelijks; heenweg tussenstop in Kigali, terug directe vlucht.
Kosten: €750 - 1300.
2. Vertrekken vanuit Brussel is ook mogelijk. Kosten: €550 - 1300.
3. Turkish Air wordt veel gebruikt. Ze zijn soms aanzienlijk goedkoper, maar er is een lange tussenstop in Istambul.

Privévervoer

Voor al onze rondreizen maken we gebruik van:
Betrouwbaar privévervoer: een 4-wheel drive minibusjes of landcruisers
Waarvan het dak open kan tijdens gamedrives. Max aantal personen: 6.
Goed getrainde privéchauffeurs die de lokale taal spreken.
De chauffeurs zijn tevens goed opgeleide safarigidsen.

De lokale bus

We raden het af om het openbaar vervoer te reizen. Het levert veel stress op, (waar vertrekt de bus, hoe laat, en wanneer kom ik op de juiste plek van bestemming aan, etc). Buschauffeurs rijden vaak hard en roekeloos, waardoor het onveilig is om op deze manier te reizen. Overigens komen bussen regelmatig vast te zitten in de modder en of staan met pech aan de kant van de weg.

Binnenlandse vluchten

Wie geen lange afstanden wil overbruggen of een combinatie wil ervaren van verschillende vervoersmiddelen, kan ook per binnenlandse vlucht van en naar specifieke parken reizen. RunguTours kan dit op verzoek uitzoeken.

Zelf rijden

In Oeganda wordt links gereden. Reizigers die geen ervaring hebben met het zelf rijden op Afrikaanse wegen wordt sterk aangeraden om niet zelf te rijden en een auto met chauffeur te huren.

Oeganda doorreizen met Rungu Tours

Oeganda is een relatief klein land, vergeleken met de omringende landen. Maar vergis je niet: het is 5 à 6 keer zo groot als Nederland. De reistijd van A naar B kan relatief lang zijn omdat de wegen veelal onverhard zijn en niet overal in goede conditie verkeren. Voor afstanden, raadpleeg de tabel hieronder.
Wij rijden met comfortabele Toyota minibusjes of eveneens comfortabele maar meer robuuste Landcruiser. De laatste is duurder in gebruik.

landcruiser-4-300x225  RunguTours 4WD Landcruiser

 

Hi Ace brown RunguTours 4WD minibus

 

Toyota-Coaster-bus-300x220  Coaster bus

Bij grotere groepen maken we soms gebruik van de zogenoemde Coaster bus. Deze biedt plaats aan 17 personen.

Kilometeroverzicht

Om de afstanden in kilometers tussen de belangrijkste bestemmingen te berekenen, zoek een vertrekpunt en volg de kolom/regel tot het punt waar deze samenkomt met de gewenste locatie. Voorbeelden: de afstand tussen Entebbe en Kampala? Start bij Entebbe, scroll naar beneden in de kolom tot het punt waar deze de regel van Kampala snijdt: 37 kilometer. Afstand tussen Lake Mburo en Kasese? Start bij Lake Mburo en beweeg naar links. Start bij Kasese en beweeg naar beneden. Op het kruispunt lees je de afstand: 192 km. Er dient wel rekening gehouden te worden met de conditie van de wegen. Over 300 kilometer kan je zo maar een hele dag doen.

Afstandentabel

Bron: Uganda Maps © Andrew Roberts