Rungu Tours Logo

Hoe zit het met geldzaken in Oeganda en Rwanda?

Geld in Oeganda

De muntsoort van Oeganda is de Oegandese Shilling (USh). 1 Euro = ongeveer 3250 Oegandese Shilling (UGX). De US Dollar is vanouds de ‘harde’ en gewilde muntsoort. 1 US dollar = ongeveer 3000 UGX). Let op: Amerikaanse dollarbiljetten die vóór het jaar 2000 gedrukt zijn, worden niet geaccepteerd.

Wisselkantoren en geldautomaten (ATM) zijn aanwezig op het vliegveld, in Kampala en een aantal andere grotere steden. Wissel een paar grotere coupures om in een voorraad kleingeld zodat u, als u dat wilt, fooien kunt geven.

Het is raadzaam om wat contant geld mee te nemen voor de reis (in euro’s of US dollars) en het te wisselen tegen de lokale muntsoort bij banken, de luchthaven of wisselkantoren in de grotere steden. Daarbij moet men bedenken dat doorgaans de grootste kosten al vooraf betaald zijn, zeker als men een full board arrangement heeft.

Traveler’s Cheques worden buiten Kampala praktisch nergens geaccepteerd.

Betalen met een creditcard (VISA) is beperkt mogelijk.

Geld in Rwanda

De munteenheid in Rwanda is de Rwandese Franc (RFr), maar veel mensen hebben liever dollars. De voorzieningen om geld uit de automaat te halen of te wisselen, lijken op die in Oeganda.