Rungu Tours Logo

Weer en klimaat Oeganda

Klimaat Oeganda

Oeganda heeft een aangenaam klimaat. Het land ligt boven de 1000 meter, dus het wordt er nooit heel erg heet. Hoewel het op de evenaar ligt, wordt het er zelden warmer dan 30° Celsius of kouder dan 15° Celsius. In het zuiden van het land zijn er twee regenseizoenen: maart - mei en september - november. In het noorden is er maar één regenseizoen: april - oktober. De regentijd in Oeganda heeft niet zoveel invloed als in sommige andere tropische streken. Doorgaans regent het een paar uur en dan is het weer droog. De temperatuur schommelt tussen de 20 en 30 graden Celsius.

Kledingadvies

Beoogde kleding: licht en luchtig. In de bergen is het klimaat koeler, daarom zijn truien en regenkleding een must. Voor gorilla/chimpstracks en bergtochten zijn wandelschoenen, lange broeken en stevige waterdichte kleding nodig. Doe sokken over de broek, om te voorkomen gestoken te worden door mieren en andere insecten. Hoofdbedekking en een zonnebril zijn onmisbaar

Gemiddelde temperaturen Oeganda

Hieronder geven we de gemiddelde temperaturen per maand, de neerslag, het aantal regendagen en de hoeveelheid zonneschijn weer voor Kampala.
(bron: Weather Decision Technologies: www.wdtinc.com)